Fotografie als uit de hand gelopen hobby

Fotografie als uit de hand gelopen hobby

Fownd is het kind van een multi-passionate professional. Dus er huizen vandaag meerdere activiteiten onder deze vlag. Ik zal bij elke activiteit even kort stilstaan om wat duiding te geven. 

Foto's, Fotografie, Fotografe, ... 

Vorige week mocht ik nog eens mijn fototoestel bovenhalen.

Ik volgde een aantal jaren terug een doorgedreven opleiding aan Syntra West in Brugge tot 𝗳𝗼𝘁𝗼𝗴𝗿𝗮𝗮𝗳, maar ik pak daar quasi nooit mee uit. Drie jaar lang, twee avonden in de week en nog een hoop taken mee naar huis. Een uit de hand gelopen hobby noemde ik dat altijd. Zo eentje die toen plots een bijberoep werd.

Gezien ik dat niet fulltime deed vond ik dat ook niet volwaardig genoeg om te vermelden. Terwijl ik deze skills in mijn professionele leven vaker inzet dan ik mij bewust ben. Ik hoef me niet te positioneren als fotograaf, het maakt een onderdeel uit van het totale plaatje. Mijn plaatje... Bijvoorbeeld in mijn rol als marketing manager begeleidde ik fotografen, gaf hele duidelijke briefings, keek meteen mee op de monitor en stuurde bij. Één blik op een productcatalogus of lifestylemagazine en ik kon meteen de grafisch designer bijsturen naar beeldgebruik, cadrage en uitsnit. Ook drukkers aansturen gaat wat vlotter als je de pixeltaal beter snapt... Ik kreeg lovende feedback van deze professionals in mijn samenwerkingen.

Als marketing mentor kom ik dagelijks in contact met ondernemers en marketing teams die op zoek zijn naar een passende vertaalslag voor hun positionering in visuele communicatie. Ook daar kan ik heel snel schakelen, in die mate zelfs dat ik het soms ook gewoon zelf uitvoer. Zoals hier op deze foto. 𝗕𝗼𝘁𝗷𝗲𝘀 𝗮𝗮𝗻 𝗲𝗻 𝗱𝗲 𝗯𝗼𝗲𝗿𝗱𝗲𝗿𝗶𝗷 𝗼𝗽.🤩

fotografe


Het is pas sinds ik bekend ben met de term 𝗠𝘂𝗹𝘁𝗶-𝗽𝗮𝘀𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝘁𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 dat ik besef dat deze ‘uit de hand gelopen hobby’s’ of passies mij vandaag net professioneel vormen tot een unieke combinatie.

 

𝗠𝗶𝗷𝗻 𝗰𝗼𝗺𝗯𝗶𝗻𝗮𝘁𝗶𝗲, 𝗲𝗲𝗻𝘁𝗷𝗲 𝗱𝗶𝗲 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗺𝗶𝗷 𝘄𝗲𝗿𝗸𝘁. Een mix waar ik zonder veel moeite kan switchen van de ene rol naar de andere rol en bruggen kan slaan tussen verschillende disciplines. Zo komt, als ik aan het fotograferen ben, soms ook de coach in mij naar boven. (Ik volgde ook een postgraduaat inspirerend coachen)
Ik merk tijdens het fotograferen dingen op die mijn 𝗻𝗶𝗲𝘂𝘄𝘀𝗴𝗶𝗲𝗿𝗶𝗴𝗵𝗲𝗶𝗱 prikkelen en ik daag ondernemers uit rond hun merk, ik zet ze aan het denken, waardoor vaak extra bruikbare marketinginformatie komt bovendrijven. 

Ik schreef begin dit jaar een boek, waarin ik ook een paar MPP’s interview. 3 daarvan oa. Ruthje Goethals , Mike Van Cleven en Rob Mitchell hebben fotografische skills in hun talentenset. Die ze ook fantastisch combineren. Ga zeker eens een kijkje nemen bij hen, ze hebben elk een eigen stijl en voorliefde voor een bepaald aspect binnen fotografie!

En een rode draad die ik bij alle interviews opmerk, zoals Rob het zo mooi omschrijft, “Never not learning, never not making!”, ‘uit de hand gelopen hobby’s’, nieuwsgierigheid, drang om bij te leren… what’s in a name, het is allemaal oké! 

Ik had ook nooit gedacht ooit een boek te schrijven.

Ben je benieuwd naar mijn werk als auteur en naar deze verhalen?


Koop het boek

 

 En dankjewel aan Elien Colpaert van Het Elsthof voor de foto van mij als fotograaf. 

Terug naar blog